Friday, April 16, 2021
Spread the love

UMNO nafi keluar surat sokong Anwar jadi PM

Must Read

Anwar Ibrahim desak Zeti beri penjelasan terima wang 1MDB luar pesisir

Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim menuntut bekas gabenor Bank Negara tampil memberi penjelasan terhadap dakwaan bahawa ahli keluarganya menerima wang...

Rangkaian data ATM digodam, kata panglima angkatan tentera

Serangan siber berlaku terhadap rangkaian data milik Angkatan Tentera Malaysia (ATM), kata Panglima Angkatan Tentera Jeneral Affendi Buang. “Insiden itu...

BN terbuka terima parti lain, kata Tok Mat Hasan

Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Mohamad Hasan berkata tidak ada salahnya BN menerima parti-parti lain yang berhajat menyertai gabungan...
Spread the love

Surat yang mulanya disebarkan melalui portal berita MalaysiaNow memperlhatkan surat tersebut dalam bentuk format yang sama dengan surat yang di keluarkan oleh Anwar Ibrahim kepad SPB Yang Dipetuan Agong sekiranya dilihat sebelah menyebelah. Untuk menyakinkan surat tersebut bukan palsu, mereka mendapatkan ulasan dari Khairy Jamaluddin dan selepas itu Hishammuddin Hussien. Ahli Umno kena berhati-hati dengan Modus Operandi mereka yang sangat licik.
———————————-

UMNO menafikan ada mengeluarkan surat untuk menyokong Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, menjadi Perdana Menteri, sekali gus menegaskan kandungan ditularkan itu sebagai palsu.

Setiausaha Kerja UMNO, Datuk Mohd Sumali Reduan, berkata Pejabat Presiden parti itu tidak pernah mengeluarkan surat berkenaan.

“Saya dan pegawai Pejabat Presiden yang selalu bertanggungjawab menyediakan segala surat-menyurat, serta ‘letterhead’ (kepala surat) tidak pernah dikeluarkan tanpa nombor rujukan.

“Penyebaran surat rasmi berkenaan sangat melampau dan mungkin dilakukan segelintir pihak yang berkepentingan serta berniat jahat bertujuan merosakkan imej Presiden UMNO,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Dalam pada itu, penafian terhadap kandungan surat berkenaan turut dimaklumkan melalui portal rasmi parti, UMNO Online, hari ini.

“UMNO menafikan sekeras-kerasnya surat yang tular kononnya menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri kesembilan.

“Justeru, UMNO berharap agar ahli mahupun rakyat tidak mudah terpengaruh dengan fitnah yang cuba dilemparkan pihak tertentu,” menurut makluman dalam portal itu.

Terdahulu, sepucuk surat bertarikh 11 Oktober lalu menggunakan kepala surat UMNO, tersebar hari ini, kononnya ditulis oleh Presiden parti itu, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, kepada Yang di-Pertuan Agong, antara lain menyatakan sokongan Ahli Parlimen UMNO kepada Anwar yang juga Ahli Parlimen Port Dickson sebagai calon Perdana Menteri kesembilan.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Anwar Ibrahim desak Zeti beri penjelasan terima wang 1MDB luar pesisir

Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim menuntut bekas gabenor Bank Negara tampil memberi penjelasan terhadap dakwaan bahawa ahli keluarganya menerima wang...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -