Tanah runtuh di Jalan Bukit Fraser

Berkaitan

Mimbar masjid berusia lebih 100 tahun di Kampung Kepayang

GOPENG — Mimbar berusia lebih 100 tahun dipercayai dihasilkan...

Bandar tiada dalam peta

Osaka: Disebabkan kemiskinan melampau, bandar Kamagasaki di Osaka, Jepun...

Mula tampak senyum di bibir

Ada yang minta pandangan saya tentang UMNO sekarang. Tanya...
00:01:06

[Video] 73 rumah atas air di Pulau Gaya musnah

KOTA KINABALU: Sebanyak 73 rumah atas air musnah dalam...

Lelaki 57 tahun ditahan berhubung kes bunuh petugas wanita IKRAM

Seorang lelaki berusia 57 tahun ditahan bagi membantu siasatan...

RAUB – Selepas pokok tumbang dan menghempap sebuah kereta di jalan ke Bukit Fraser kelmarin, hari ini laluan ke tanah tinggi itu kembali terhalang apabila berlaku tanah runtuh.

Dalam kejadian kira-kira pukul 5.51 pagi itu berlaku tanah runtuh yang melibatkan tiga bongkah batu besar beserta tanah jatuh di Jalan Bukit Fraser berhampiran Kampung Tras di sini.

Ketua Zon 3 Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) negeri, Shahrul Nizam Nasir berkata, kejadian berkenaan menyebabkan jalan berkenaan terhalang akibat ditimbuni tanah dan juga bongkah batu.

“Tiada kemalangan jiwa dan mangsa dalam kejadian itu dan jalan berkenaan ditutup kerana tiada ruang dan berisiko kepada pengguna.

“Bongkah batu agak besar dan perlukan penilaian kaedah yang bersesuaian kerana dikhuatiri jentera jengkaut tidak berupaya mengalihkan batu tersebut,” katanya di sini hari ini.

Tambahnya pada masa ini pihak Jabatan Kerja Raya masih menilai kaedah bersesuaian untuk memecahkan batu berkenaan.

Kelmarin sebatang pokok tumbang dan menghempap sebuah kereta yang sedang dipandu seorang lelaki menuju ke arah Fraser Hill di Jalan Tranum-Bukit Fraser.

Bagaimanapun mangsa yang berusia 27 tahun bernasib baik apabila terselamat dan tidak mengalami kecederaan dalam kejadian kira-kira pukul 8 pagi itu.

spot_img