Poster ucapan tahniah atas upacara angkat sumpah Anwar adalah palsu kata AMK PKR

Berkaitan

Mimbar masjid berusia lebih 100 tahun di Kampung Kepayang

GOPENG — Mimbar berusia lebih 100 tahun dipercayai dihasilkan...

Bandar tiada dalam peta

Osaka: Disebabkan kemiskinan melampau, bandar Kamagasaki di Osaka, Jepun...

Mula tampak senyum di bibir

Ada yang minta pandangan saya tentang UMNO sekarang. Tanya...
00:01:06

[Video] 73 rumah atas air di Pulau Gaya musnah

KOTA KINABALU: Sebanyak 73 rumah atas air musnah dalam...

Lelaki 57 tahun ditahan berhubung kes bunuh petugas wanita IKRAM

Seorang lelaki berusia 57 tahun ditahan bagi membantu siasatan...

Berikutan penafian AMK mengenai desas-desus bakal mengangkat sumpah pada Jumaat ini, mengesahkan Anwar mengulangi pembohongan 16 September

Poster yang beredar memaparkan Angkatan Muda Keadilan (AMK) mengucapkan tahniah kepada majlis angkat sumpah Presiden parti, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri ke-9 negara adalah palsu.

Setiausaha AMK Ahmad Syukri Razab berkata, poster itu palsu dan logo yang digunakan pada poster itu bukan logo rasmi sayap Pemuda PKR.

“AMK mendesak semua pihak untuk tidak berkongsi poster yang mungkin dibuat oleh pihak yang tidak bertanggungjawab untuk mengganggu proses peralihan Kerajaan Persekutuan yang sedang berlangsung,” katanya dalam satu kenyataan pada hari Khamis (24 Sept).

Poster yang kononnya dikeluarkan oleh AMK mengucapkan tahniah kepada Anwar yang bakal mengangkat sumpah sebagai perdana menteri ke-9 yang akan berlangsung di Istana Negara pada pukul 10 pagi, Jumaat (25 Sept).

Ahmad mengatakan mereka menjunjung kebijaksanaan Yang di-Pertuan Agong dalam isu memilih perdana menteri setelah Anwar mengumumkan bahawa dia telah memperoleh majoriti yang selesa untuk membentuk kerajaan persekutuan yang baru.

Pada hari Rabu (23 Sept), Anwar mendakwa bahawa dia mendapat sokongan majoriti untuk membentuk kerajaan, sambil menambahkan bahawa dia memiliki “majoriti kuat dan teguh”.

Namun, Anwar tidak menyatakan jumlah sokongan yang beliau ada. – TheStar

spot_img