Monday, April 12, 2021
Spread the love

Mas Ermieyati padam status facebook mengampu Tok Abah Kau

Must Read

Anwar Ibrahim desak Zeti beri penjelasan terima wang 1MDB luar pesisir

Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim menuntut bekas gabenor Bank Negara tampil memberi penjelasan terhadap dakwaan bahawa ahli keluarganya menerima wang...

Rangkaian data ATM digodam, kata panglima angkatan tentera

Serangan siber berlaku terhadap rangkaian data milik Angkatan Tentera Malaysia (ATM), kata Panglima Angkatan Tentera Jeneral Affendi Buang. “Insiden itu...

BN terbuka terima parti lain, kata Tok Mat Hasan

Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Mohamad Hasan berkata tidak ada salahnya BN menerima parti-parti lain yang berhajat menyertai gabungan...
Spread the love

Teruk kena hentam diruangan komen pada status beliau, status tersebut telah dipadam.

Antara komen dari netizen yang sempat di tangkap layar:

“Sudah-sudah lah tu, takyah pertikai lagi, baik kamu beranting (bertanding – netizen tak sempat edit komen sbb sudah di padam) pada PRU15 nanti.. Pandai pula bercakap padal perasaan akar umbi ye? Pernah fikir perasaan akar umbi UMNO Bahagian Masjid Tanah?”

“Yb bila pula mahu minta maaf?”

Kepada yang tak sempat melihat status mengampu Tok Abah Kau, boleh baca disini.

============
Status Mas Ermieyati dan link asal sebelum di padam:

Usai habis persidangan Dewan , kami menunggu YAB Perdana Menteri. Ingin kan penjelasan berhubung PERAK. Apabila sejak Peja dijatuhkan sebagai MB, kerajaan perak tidak dapat ditubuhkan tanpa sokongan BERSATU & PAS setelah perbincangan demi perbincangan di antara UMNO dan parti lain gagal disepakati.

Tiba-tiba sewaktu sebelum pengundian di Parlimen tadi kami difahamkan bahawa sudah ada kata sepakat yang dipersetujui. Gambar pertemuan presiden dan sua 3 Parti menjadi bukti.

Saya membaca kenyataan dan permohonan MAAF terbuka oleh presiden UMNO. Harap apa yang dikatakan dan dijanjikan akan dikotakan. Ramai akar umbi yang tidak puas hati dan saya lontarkan kepada YAB Presiden sewaktu pertemuan tadi. Seolah BERSATU sentiasa mengalah.

Mendengar pernjelasan YAB Perdana Menteri saya dapat menyelami perasaannya dan harapannya. Bukan mudah apabila terpaksa berhadapan dengan kerenah yang tidak konsisten dari pihak yang menyatakan sokongan di hadapan tetapi di belakang memainkan peranan cubaan untuk mengurangkan sokongan kerajaan PN.

Turut bersama kami tadi ada beberapa ahli Parlimen dan pemimpin UMNO juga GPS yang mendengar luahan hati YAB PM. Betapa banyak tangan dan mulut yang menyumpah seranahnya sedangkan dia tetap mengunci mulut dan acapkali meminta kami supaya bersabar dan terus fokus untuk membantu rakyat di kala covid 19.

Sebagai pemimpin saya memahami Betapa banyak perkara yang harus YAB Presiden fikirkan dan pertimbangkan sebelum membuat keputusan sedemikian. Semoga ALLAH memberikan kesihatan baik dan dipermudahkan segala urusannya mentadbir negara dan parti.

Buat Timbalan Presiden, YB Peja semoga Allah mempermudahkan urusan . Terima kasih kerana sentiasa steady, tenang dan memberikan kerjasama sepenuhnya walaupun diperlakukan sedemikian rupa . Kerja yang banyak menanti di ibu pejabat BERSATU . Insyaallah saya dan sahabat yang lain akan membantu beliau dan juga Presiden.

#bersatu
#parlimenmalaysia
#perak

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Anwar Ibrahim desak Zeti beri penjelasan terima wang 1MDB luar pesisir

Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim menuntut bekas gabenor Bank Negara tampil memberi penjelasan terhadap dakwaan bahawa ahli keluarganya menerima wang...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -