Lima murid dijangkiti influenza di Pahang

Berkaitan

Mimbar masjid berusia lebih 100 tahun di Kampung Kepayang

GOPENG — Mimbar berusia lebih 100 tahun dipercayai dihasilkan...

Bandar tiada dalam peta

Osaka: Disebabkan kemiskinan melampau, bandar Kamagasaki di Osaka, Jepun...

Mula tampak senyum di bibir

Ada yang minta pandangan saya tentang UMNO sekarang. Tanya...
00:01:06

[Video] 73 rumah atas air di Pulau Gaya musnah

KOTA KINABALU: Sebanyak 73 rumah atas air musnah dalam...

Lelaki 57 tahun ditahan berhubung kes bunuh petugas wanita IKRAM

Seorang lelaki berusia 57 tahun ditahan bagi membantu siasatan...

Lima murid di pahang disahkan dijangkiti influenza sejak Januari lalu, di mana empat daripadanya dijangkiti influenza A, manakala seorang lagi influenza B. Pengarahnya Jabatan Pendidikan Negeri Pahang (JPNP) Datuk Dr Tajuddin Mohd Yunus berkata, berdasarkan laporan yang diterima, murid terbabit datang dari empat buah sekolah.

…………………….

KUANTAN – [DIKEMASKINI] Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Pahang mengesahkan lima murid dari empat sekolah di negeri ini dijangkiti influenza sehingga petang ini.

Pengarahnya, Datuk Dr Tajuddin Mohd Yunus berkata, laporan itu diperolehinya daripada Jabatan Kesihatan negeri Pahang (JKNP) membabitkan murid daripada empat buah sekolah.

Bagi jangkitan influenza A, dua murid direkodkan dari daerah Kuantan, manakala Cameron Highlands dan Raub masing-masing satu kes. Menurutnya, seorang lagi murid dari Cameron Highlands dijangkiti influenza B.

“Saya dimaklumkan empat murid yang dijangkiti influenza A ini sedang menjalani rawatan di hospital di kawasan masing-masing.

“Seorang lagi murid yang dijangkiti influenza B dibenarkan pulang selepas mendapat rawatan dan perlu dikuarantin di rumahnya,” katanya

 

spot_img