Monday, April 12, 2021
Spread the love

Kalau Najib tidak diganggu, Ekonomi negara kita dah lebih dari OK

Must Read

Anwar Ibrahim desak Zeti beri penjelasan terima wang 1MDB luar pesisir

Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim menuntut bekas gabenor Bank Negara tampil memberi penjelasan terhadap dakwaan bahawa ahli keluarganya menerima wang...

Rangkaian data ATM digodam, kata panglima angkatan tentera

Serangan siber berlaku terhadap rangkaian data milik Angkatan Tentera Malaysia (ATM), kata Panglima Angkatan Tentera Jeneral Affendi Buang. “Insiden itu...

BN terbuka terima parti lain, kata Tok Mat Hasan

Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Mohamad Hasan berkata tidak ada salahnya BN menerima parti-parti lain yang berhajat menyertai gabungan...
Spread the love

Aset yang diusahakan oleh Barisan Nasional (BN) dan Najib pun sudah mencecah RM100 billion dijual oleh Tun Mahathir dan rejim Pakatan Harapan. Itu tandanya negara cukup maju dibawah BN dan memiliki banyak aset, tidak termasuk RM18 bilion aset Tabung Haji yang di hurung oleh Guan Eng (DAP?) diletakkan dibawah SPV.

Kalau negara teruk semasa pentadbiran BN, macamana boleh ada banyak aset? boleh beli Alibaba dan mampu membawa keuntungan RM1.2 bilion setahun.

Macamana BN dan Najib boleh beli IHH yang memberi keuntungan bilion ringgit, yang akhirnya dijual sebahagiannya oleh Tun Mahathir dan PH pun boleh dapat RM8 bilion.

Najib mengumpul, tidak jual. Tun Mahathir yang jadi tukang jual atau jarah.

BN dan Najib Beli Battersea, UK PH kata pelaburan tidak menguntungkan, bila kamu pergi melawat projek tersebut rakyat dah mula risau dan kata “mesti nak jual”

Itu sebab kenyataan berkaitan ekonomi dari Pakatan Harapan tidak pernah diiringi laporan-laporan hanya kenyataan sepintas lalu sahaja.

Sebab persepsi.

Jasa Najib kepada Tun Mahathir dan PH adalah Najib mengumpul aset untuk PH jual.

Tun Mahathir geram melihat berbilion ringgit tidak tidak masuk ke kantung kroni beliau.

Projek Bandar Malaysia yang Tun Mahathir bagi kepada Khang Ho tu ilham Najib, TRX tu idea Najib.

Tanah Tabung Haji yang di beli dari 1MDB sudah meningkat nilai, entah-entah dalam senyap Tun Mahathir dah bagi Si Anu yang ada bangunan warna Coklat di situ.

Memang taktik untuk ambil alih, sengaja war-warkan negara dalam keadaan teruk untuk menimbulkan persepsi. Jika ada wang boleh di habiskan sahaja dan kemudian kata negara memang tidak ada wang.

Cerita negara teruk kepada rakyat yang rata-rata tidak bekerja dipejabat dan tidak ada asas ekonomi memang senang.

Taktik lapuk Tun Mahathir.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Anwar Ibrahim desak Zeti beri penjelasan terima wang 1MDB luar pesisir

Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim menuntut bekas gabenor Bank Negara tampil memberi penjelasan terhadap dakwaan bahawa ahli keluarganya menerima wang...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -