Anwar telah terima surat cuti Zuraida

Berkaitan

Mimbar masjid berusia lebih 100 tahun di Kampung Kepayang

GOPENG — Mimbar berusia lebih 100 tahun dipercayai dihasilkan...

Bandar tiada dalam peta

Osaka: Disebabkan kemiskinan melampau, bandar Kamagasaki di Osaka, Jepun...

Mula tampak senyum di bibir

Ada yang minta pandangan saya tentang UMNO sekarang. Tanya...
00:01:06

[Video] 73 rumah atas air di Pulau Gaya musnah

KOTA KINABALU: Sebanyak 73 rumah atas air musnah dalam...

Lelaki 57 tahun ditahan berhubung kes bunuh petugas wanita IKRAM

Seorang lelaki berusia 57 tahun ditahan bagi membantu siasatan...

Mesyuarat Biro Politik PKR yang diadakan malam tadi memaklumkan bahawa Presidennya, Datuk Seri Anwar telah menerima surat permohonan cuti Naib Presiden parti itu, Zuraida Kamaruddin

Perkara itu disahkan Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail yang berkata pejabat Presiden telah maklum akan hal itu.

“Presiden (telah) menerimanya (surat permohonan cuti Zuraida).

“Biro politik PKR malam tadi diberikan makluman oleh Presiden tentang surat cuti daripada Zuraida Kamaruddin,” katanya ketika dihubungi MalaysiaGazette.

Semalam, Zuraida menerusi Setiausaha Politiknya, Nor Hizwan Ahmad berkata, pihaknya telah menghantar surat permohonan cuti daripada memegang jawatan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Hizwan berkata, surat yang diserahkan kepada pejabat Presiden PKR, Datuk Seri Anwar, antara lain menyebut Zuraida akan bercuti sehingga Lembaga Disiplin parti selesai membuat keputusan mengenai tindakan terhadapnya.

Zuraida dalam surat berkenaan mahu bercuti daripada tugas itu berkuatkuasa serta merta namun beliau akan menjalankan tugas sebagai Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT).

Zuraida sebelum ini dirujuk kepada Lembaga Disiplin berhubung ucapan kontroversinya yang mengkritik secara terbuka pimpinan utama PKR pada satu majlis makan malam di sebuah hotel di ibu negara pada 8 Disember tahun lalu iaitu hari terakhir Konvensyen Nasional PKR di Melaka.

spot_img