Anwar dijangka menghadap Agong Selasa depan

Berkaitan

Mimbar masjid berusia lebih 100 tahun di Kampung Kepayang

GOPENG — Mimbar berusia lebih 100 tahun dipercayai dihasilkan...

Bandar tiada dalam peta

Osaka: Disebabkan kemiskinan melampau, bandar Kamagasaki di Osaka, Jepun...

Mula tampak senyum di bibir

Ada yang minta pandangan saya tentang UMNO sekarang. Tanya...
00:01:06

[Video] 73 rumah atas air di Pulau Gaya musnah

KOTA KINABALU: Sebanyak 73 rumah atas air musnah dalam...

Lelaki 57 tahun ditahan berhubung kes bunuh petugas wanita IKRAM

Seorang lelaki berusia 57 tahun ditahan bagi membantu siasatan...

Ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini berkata, Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah telah memperkenankan untuk beliau menghadap baginda pada Selasa depan (13 Oktober).

Anwar yang juga Presiden PKR dalam satu kenyataan berkata, beliau akan mempersembahkan keterangan lengkap mengenai jumlah majoriti Ahli Parlimen seperti yang dinyatakan sebelum ini, pada majlis menghadap itu.

Katanya beliau bersyukur kepada Allah, kerana Seri Paduka Baginda telah diberi keafiatan daripada kegeringan baru-baru ini.

“Sehubungan itu, saya ingin menjunjung kasih kerana Kebawah Duli Tuanku telah memperkenankan untuk saya mengadap pada hari Selasa, 13 Okt 2020, insha-Allah,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Dalam kenyataan itu, beliau turut berharap rakyat akan terus bertenang serta menghormati peraturan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).

Pada 23 Sept lalu, Anwar dalam satu sidang media mendakwa beliau mendapat sokongan “kukuh dan meyakinkan” daripada kalangan Ahli Parlimen untuk mengambil alih tampuk pemerintahan negara.

Anwar berkata beliau juga telah mendapat perkenan untuk menghadap Yang di-Pertuan Agong tetapi ditangguhkan berikutan Seri Paduka mendapat rawatan di Institut Jantung Negara. — Bernama

spot_img